Niets geeft een lekkerder gevoel als het kopen van een nieuwe auto. Of dit nou je eerste, of tiende auto is, je dient hem echter wel goed te verzekeren. In Nederland is het namelijk zo dat iedereen wettelijk verplicht is om minstens een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een auto op kenteken hebt. Om ervoor te zorgen dat jij met een gerust hard veilige kilometers kunt maken, is het belangrijk om je auto goed te verzekeren. Hoe je dat precies doet en waar je op moet letten lees je allemaal in deze tekst. 

 

De minimale eis

In Nederland is het zo dat iedereen die in het bezit is van een auto zijn of haar auto minimaal met een WA-verzekering moet hebben verzekerd. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat de schade die jij met je voertuig aanricht bij een ander wordt vergoed. Dit zorgt ervoor dat schades altijd kunnen worden vergoed en jij met een gerust hard de weg op kan. Echter is het bij een WA-verzekering wel zo dat jouw eigen schade niet wordt vergoed. Wanneer je dit zou willen zul je voor een bredere dekking moeten kiezen. 

 

Soorten verzekeringen

Hoewel een WA-verzekering wettelijk verplicht is voor ieder die een auto op kenteken heeft, is dit zeker niet de enige optie. Een verzekering voor je auto afsluiten kun je namelijk precies doen zoals jij dat wilt. Een verzekering die een net wat bredere dekking biedt als de standaard WA-verzekering is namelijk een WA+ verzekering. Een WA+, ook wel beperkt casco genoemd, is een verzekering die net wat meer schades dekt als een normale WA-verzekering. Met een WA+ ben je namelijk verzekerd voor schades die jij bij een ander aanricht, maar ook bepaalde schades die jij zelf oploopt. Dit zijn schades als schade door diefstal of weersomstandigheden. Wanneer je een auto hebt die nog vrij nieuw is of een hoge waarde heeft, is er ook nog een optie om deze allrisk te verzekeren. Bij een allrisk verzekering ben je namelijk voor vrijwel elke schade verzekerd.

 

Wat kost zo’n autoverzekering?

De prijs van een autoverzekering is afhankelijk van meerdere aspecten. Zo wordt deze gebaseerd op het type auto, aantal schadevrije jaren en de plek waar je woont. Aan de hand van deze aspecten wordt er een prijs voor je berekend. Zo kun je eenvoudig online een Audi verzekering. Ook voor overige merken kun je erg snel en eenvoudig online je premie berekenen.

 

Categorieën: Auto