Het lijdt geen twijfel dat apps voor het openbaar vervoer ons leven een stuk gemakkelijker hebben gemaakt. Geen gedoe meer met los geld of wachten in de rij om een kaartje te kopen! Met slechts een paar tikken op je smartphone kun je op weg. Maar met zoveel apps op de markt, welke moet je gebruiken? Iedereen kent natuurlijk de 9292 OV app maar hier is een lijst van de top 5 openbaar vervoer apps om je te helpen bij je beslissing.

 1. Citymapper
  Citymapper is een gratis app die meer dan 200 steden wereldwijd dekt. Het biedt real-time gegevens over trein-, bus- en metrodienstregelingen, evenals live updates over storingen en vertragingen. U kunt de app ook gebruiken om uw ritten rechtstreeks vanaf uw telefoon te betalen. Citymapper is beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen.
 2. Moovit
  Moovit is een andere gratis app met een uitgebreide dekking van meer dan 2.000 steden wereldwijd. Naast realtime vervoersinformatie biedt Moovit ook stapsgewijze navigatie en reisplanning. Je kunt de app ook gebruiken om fiets- en autodelen in de buurt te vinden. Moovit is beschikbaar voor iOS en Android toestellen.
 3. Transit
  Transit is een gratis app met een uitgebreide dekking van meer dan 150 steden in Noord-Amerika, Europa en Australië. Naast realtime vervoersinformatie biedt Transit ook reisplanning en integratie met vervoersdiensten zoals Uber en Lyft. Transit is beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen.
 4. Google Maps
  Google Maps is een gratis app met een uitgebreide dekking van meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd. Naast turn-by-turn navigatie biedt Google Maps ook real-time verkeersinformatie en live updates van transitinformatie. U kunt de app ook gebruiken om bezienswaardigheden in de buurt te vinden, zoals restaurants, tankstations en geldautomaten. Google Maps is beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen.
 5. Apple Maps Apple Maps is een gratis app die vooraf is geïnstalleerd op alle iOS-apparaten. Het biedt turn-by-turn navigatie en live updates van transit informatie voor geselecteerde steden wereldwijd. Apple Maps is alleen beschikbaar voor iOS-apparaten. Conclusie: Er zijn genoeg geweldige openbaar vervoer apps om uit te kiezen! Of je nu op zoek bent naar real-time gegevens, reisplanning of integratie met ride-sharing diensten, er is een app die perfect is voor jou. Dus waarom probeer je er niet een paar uit en kijk welke voor jou het beste werkt?
Categorieën: Auto