Een auto kopen is voor menigeen een spannende bezigheid. Het gaat vaak om een forse investering en zeker als je een tweedehands model kiest, is het belangrijk dat je keuze weloverwogen is. Het laatste wat je wilt, is dat je tegen vervelende verrassingen aanloopt en dat je extra kosten kwijt bent om gebreken te herstellen. Daarom is het goed om een gedegen voorbereiding te hebben, zodat je weet waar je naar kijkt en moet kijken. Dus voordat je een autodealer in Emmen binnenstapt, is het slim om de volgende zaken te bepalen.

Wat voor auto zoek je eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk om precies te weten wat voor auto je zoekt. Ben je op zoek naar een kleine stadsauto? Zoek je een grote SUV waarmee je de kinderen gemakkelijk van en naar het voetbal kunt brengen? En welke brandstof moet erin? Diesel, benzine of juist een hybride of volledig elektrische auto? Als je van tevoren weet wat voor model je zoekt, kan je namelijk ook gaan kijken naar een specifiek merk en type. Auto’s worden door veel mensen ook een beetje met het hart gekocht en het ene merk spreekt mensen meer aan dan het andere merk. En dus is het slim om van tevoren alvast een idee te hebben van het merk en type dat je zoekt, zodat je een stuk gerichter te werk kan gaan.

Het budget

Ook erg belangrijk: de bepaling van het budget. Een auto kost geld en hoewel er veel verschil zit in de prijzen van verschillende auto’s, zal het altijd een investering zijn die gemiddeld groter is dan wat je gewend bent. En dus is het goed om duidelijk je budget te bepalen, zodat je ook een bovengrens hebt als het om de prijs van de auto gaat. Hiermee wordt het zoeken ook weer gerichter; het merk en type is dan bekend en je weet binnen welke prijzen je de auto moet zoeken. Dan weet je ook of het merk en type realistisch is en welke variant je zou kunnen nemen.

Lees je in

Voordat je op pad gaat is het ook goed om je te verdiepen in het merk en type dat je zoekt. Wat zijn bekende gebreken? Waar is de auto kwetsbaar en waar moet je dus op letten tijdens een proefrit? Deze zaken zijn erg belangrijk, omdat je zonder voorbereiding ook gewoon niet weet waar je naar moet kijken. Nieuwere auto’s voelen altijd anders aan en dan kan het moeilijk zijn om eventuele gebreken te ontdekken. Ben je niet zeker van je kwaliteiten als amateur-monteur? Dan is het goed om iemand mee te nemen.

Neem een kenner mee

Iedereen heeft wel een kenner in de omgeving, die meer van auto’s weet. Het kan erg handig zijn om deze persoon mee te nemen tijdens je zoektocht naar een goede auto. Hij of zij weet namelijk wel degelijk waar op gelet moet worden en kan kritische vragen stellen aan de verkoper. Op die manier weet je zeker dat je er alles aan doet om de juiste auto te vinden.

Categorieën: Auto