Ben jij op zoek naar meer informatie over trailerbouw? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de handigste informatie op het gebied van trailerbouw die jij vervolgens eenvoudig zelf tot je kunt nemen. Het aanschaffen van een trailer wordt door velen gedaan, maar het is hierbij wel handig om te weten waar je allemaal rekening mee dient te houden voordat je daadwerkelijk een duur apparaat gaat aanschaffen. De kosten voor een trailer kunnen namelijk hoog oplopen en je wilt daarom wel een goede keuze gaan maken.

Eerst de basis van trailerbouw, het verschil tussen een trailer en een oplegger

Voordat we verder gaat praten over trailerbouw, is het handig om eerst stil te staan tussen het verschil van een trailer en een oplegger. Een oplegger wordt in volksmond ook wel een trailer genoemd en betekent hetzelfde en staat voor een aanhangwagen die voornamelijk steunt in het voorste gedeelte van een vrachtwagen. Kortom, een vrachtwagen, is een combinatie van een trekker en een oplegger. Er zit dus niet extreem veel verschil in beide producten en daarom is het goed om dit in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar een trailer

Waarvoor kun je trailers aanschaffen en welke zijn er?

Als we kijken naar de bestaande trailers zijn er enorm veel mogelijkheden waar je aan kunt denken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een trailer voor een schuifzeiloplegger, eentje voor een koel-vriessysteem, een dubbele oplegger, een mega opleggen en nog veel meer. Het is dus afhankelijk van jouw situatie en wensen aan te raden om te kijken waarvoor je een trailerbouw in wilt schakelen. Hierbij is het voornamelijk goed om naar grootte van de trailer te bekijken. Wil jij bijvoorbeeld grote producten gaan vervoeren? Dan zul je over het algemeen een aangepast formaat trailer nodig hebben.

Pallets vervoeren? Kies voor trailerbouw

Als we in de praktijk kijken, zien we dat de vrachtwagen het meest voorkomende trailer is waar in het algemeen 33 europallets geplaatst kunnen worden. Voor elke stapel kunnen 19 pallets op elkaar geplaatst worden wat resulteert in een totaliteit van 627 europallets in een trailer. Ben jij actief in de europallet handel? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van trailerbouw op maat zodat je jouw trailer zo optimaal mogelijk kunt inzetten. 

Het laten ontwikkelen op maat

Zoals je uit bovenstaande alinea’s al hebt kunnen opmaken, is het laten ontwikkelen van trailers een proces wat precies op maat uitgevoerd kan worden. Hierbij is het aan te raden om te kiezen voor een specialist op het gebied van trailerbouw zodat je zeker weet dat je een trailer gemaakt krijgt die volledig voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Niets is namelijk zo vervelend als je er achteraf achter komt dat iets niet zo is gemaakt als jij in gedachten had. Door voor op maat te kiezen kun jij vooraan het proces meedenken en je specificaties doorgeven waardoor het product zal voldoen aan jouw persoonlijke wensen.

Categorieën: Nieuws