Als je producten aan klanten gaat versturen wil je ze dat ze heel en onbeschadigd aan komen. Je hebt er niets aan als klanten klachten hebben over het product dat niet goed aan is gekomen. Een goede verzending is dus belangrijk en je hebt eigenlijk alleen invloed op het verpakken. Het transport is vaak een proces waar je geen of weinig invloed op hebt, juist omdat het in grote aantallen wordt gedaan. Dozen worden op een pallet gezet, de pallet in een vrachtwagen en het kan best gebeuren dat er een keer een pallet omvalt of dat er dozen vanaf vallen. De beschadiging is zo gebeurd, maar met goed gebruik van noppenfolie voorkom je onnodige schade aan je producten door transport.  

Wat is noppenfolie?

Eigenlijk is noppenfolie één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen om beschadigingen te voorkomen. Als je jouw product in de folie met noppen wikkelt wordt het beschermd. De folie is daarbij ook eenvoudig vast te zetten met de bijbehorende tape. Het is wel van belang dat je de folie goed gebruikt. 

Moeten de noppen aan de binnen- of aan de buitenzijde? 

De meest voorkomende vraag en tevens gemaakte fout is de noppen aan de verkeerde zijde plaatsen. Moeten de bolletjes noppen nu aan de binnenzijde of aan de buitenzijde worden geplaatst ten opzichte van het product? De noppen zorgen ervoor ervoor dat de impact van een val niet op het product terecht kan komen. Om die reden moeten de noppen aan de binnenzijde worden geplaatst, direct op het product. Zo komt de impact van bijvoorbeeld de val op het gladde gedeelte die het vervolgens over brengt naar de noppen en zo zorgt dat het product intact blijft. Als je het om zou draaien kan de impact op een of twee noppen terecht komen en het gladde plastic kan het niet verder opvangen.

Plaats een label aan de buitenzijde van de noppenfolie

Als je het product goed hebt omwikkeld in noppenfolie dan kun je er meestal niet meer doorheen kijken. Om te voorkomen dat je het product weer uit moet pakken om te kijken wat erin zit, kun je er een label opplakken met de inhoud. Dit kan een label zijn met alleen een artikelnummer of een groter label met ook de omschrijving erbij. In elk geval voorkomt het veel werk als je verschillende producten naast elkaar inpakt. 

Gebruik voldoende tape om het folie af te sluiten

Noppenfolie kan eenvoudig schuiven als het aan de boven en onderzijde open is. Veel mensen plakken alleen de omwalling vast, maar dat is helaas niet voldoende. Zorg dat zowel de boven- als onderzijde ook goed afgesloten is met tape en er niet voor kan zorgen dat het product daar onbeschermd is doordat het verschoven is in de folie. Er is voor dit type folie aparte tape verkrijgbaar bij Profipack die goed hecht op dit type plastic zodat het ook nog ongewenst tussentijds los kan laten en alsnog zorgt voor een onbeschermd product. 

Categorieën: Nieuws