Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wagen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bepaal op voorhand wat je budget is om je zoektocht eenvoudiger te maken. Heb je een groot budget, dan kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een Jaguar of een Land Rover Defender. Bij een beperkt budget zijn merken zoals Toyota en Renault een goede optie.

Kies voor zekerheid

Er zijn vandaag de dag verschillende kanalen waarop je een nieuwe wagen kan kopen. Indien je kiest voor een tweedehandswagen, heb je de mogelijkheid tussen een particuliere verkoper of een dealer. Het voordeel bij een particuliere verkoper is dat je vaak nog onderhandelingsmarge hebt. De persoon in kwestie wil waarschijnlijk snel van zijn wagen af waardoor hij zijn prijs misschien nog laat zakken.

Het nadeel van een particuliere verkoper is dat je minder zekerheid hebt dan bij een dealer. Bij een dealer heb je vaak nog een jaar of twee garantie na aankoop. Moest er dan toch iets met de wagen zijn, kan deze gratis gerepareerd worden. Zeker bij duurdere merken zoals een Jaguar kies je beter voor zekerheid en een officiële dealer.

Hou rekening met de kosten

Een auto kost nu eenmaal geld. Afhankelijk van het gebruik en het merk, kunnen de kosten hoog oplopen. Je mag bijvoorbeeld niet met een wagen rijden die niet verzekerd is. Zodra de wagen is aangekocht, moet je dus ook een verzekering afsluiten. Hoe beter je een wagen wil verzekeren, hoe meer dit zal kosten. Daarnaast bepaalt ook het merk van de wagen een groot deel wat je kosten zullen zijn. Bij een duurdere wagen zoals een Land Rover Defender zal je eerder geneigd zijn om je onderhoud bij een merkgarage te laten uitvoeren. Doordat deze gebonden zijn aan bepaalde leveranciers, gaat de prijs van een onderhoud vaak hoger zijn dan bij een algemene garage. Hou er daarnaast rekening mee dat je elk jaar een extra taks moet betalen. Ook deze zal duurder zijn naargelang het merk en het type van de wagen.

Soort wagen

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende manieren om een wagen aan te kopen. Bij een beperkt budget, kan je kiezen voor een tweedehandswagen. Deze zijn in het algemeen het goedkoopste. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een stockwagen. Dit zijn wagens die een dealer nog in zijn showroom heeft staan en die moeten verkocht worden voordat de nieuwe modellen arriveren. Stockwagens zijn wagens die gebruikt worden om testritten te maken. Deze wagens zijn zo goed als nieuw en zijn goedkoper dan een nieuwe wagen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je een beperkte keuze hebt.

Het is met andere woorden belangrijk dat je voldoende informatie inwint voor je overgaat tot de aankoop van een wagen.

Categorieën: Auto