Een occasion lease wordt steeds populairder. Het concept is in eerste instantie ontstaan door het normale leaseplan. Hierbij sluit je een contract af voor een bepaalde periode. Je betaalt dan een vast maandelijks bedrag gedurende dit contract en in ruil daarvoor kun je in de auto rijden die je altijd al gewild had. Het voordeel hiervan is dat je dus niet in één keer een enorm groot bedrag kwijt bent aan een auto. Naast de maandelijkse kosten betaal je enkel de brandstof. Een occasion lease is precies hetzelfde, maar hierbij lease je dus een gebruikte auto. In deze tekst gaan we het hebben over de voordelen van een occasion lease zodat je precies weet of dit iets voor jou is. 

 

Waarom zou je überhaupt een auto leasen? 

Er zijn diverse redenen waarom je een auto zou kunnen lezen. Zo leasen de meeste mensen een auto omdat ze op deze manier niet in één keer een grote investering moeten doen, maar wel in de auto kunnen rijden die ze graag willen. Wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk een auto nodig hebt, is het vaak zonde om er een te kopen. In zo’n situatie kan het ook erg efficiënt zijn om een auto te leasen. 

 

De voordelen van een occasion lease

Het aangaan van een occasion lease doe je natuurlijk nier zomaar. Mensen doen dit omdat het simpelweg gewoon erg veel voordelen met zich meebrengt. Zo is het grootste voordeel dat het gewoon goedkoper is ten opzichte van een nieuwe auto leasen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je niet zo’n groot budget hebt, maar een auto wel noodzakelijk is. Vaak denken mensen dat een occasion lease beperkt is in de keuze. Dit is natuurlijk niet het geval. Er zijn namelijk enorm veel occasions op de markt die staan te wachten op een leasecontract. Zo kun je gaan voor een vw occasion private lease, maar wanneer je Audi fan bent kun je ook gaan voor een audi occasion private lease. Je hebt dus zeker genoeg keuze waardoor je opzoek kunt naar het type auto die je graag zou willen. Bij een occasion lease betaal je eenmaal per maand een vast bedrag gedurende het contract. Dit bedrag is vooraf afgesproken en kan niet worden gewijzigd. In dit bedrag zitten alle kosten omtrent de auto. Denk hierbij aan wegenbelasting, de verzekering, maar ook eventuele reparaties en onderhoud. Naast het maandelijkse bedrag betaal je dus enkel de brandstof voor je auto.

Categorieën: Auto