Ben jij een echte autofanaat? Neem dan zeker de tijd om dit artikel te lezen. Net zoals andere autokenners heb jij misschien ook wel een zwak voor oldtimers, youngtimers en exotic cars. Wie droomt er niet van om zo’n klassieker op zijn oprit te hebben staan? Deze droom kan werkelijkheid worden!

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een voertuig dat nog niet oud genoeg is om ‘oldtimer’ genoemd te worden, maar wel een klassieke wagen is met alle kenmerken van een oldtimer. Bovendien biedt het aankopen van een youngtimer je veel voordelen. Het gaat meestal om grote, veilige wagens. Omdat je deze wagen aankoopt wanneer hij al oud is, maar nog niet té oud, is de prijs voordeliger dan wanneer je hem nieuw of als oldtimer zou kopen. Meestal zijn youngtimers erg luxueuze wagens met een chique uitstraling. Elke autofanaat is hier weg van!

Wat is een oldtimer?

Een oldtimer is een wagen die minstens 30 jaar geleden in gebruik is genomen. Er moeten zo weinig mogelijk aanpassingen gebeurd zijn aan de authentieke staat van de auto. Een oldtimer moet ook technisch nog in orde zijn. Je kan ze herkennen aan de beginletter “O” op hun nummerplaat, en uiteraard zijn ze ook heel herkenbaar door hun klassieke, chique uitstraling. Deze klassieke wagens kunnen ook pas een oldtimer genoemd worden wanneer het model ervan nu niet meer geproduceerd wordt. Veel mensen kopen een oldtimer uit nostalgie of als investering voor later. Zo’n klassieker is dan ook de ideale belegging voor jouw toekomst. Deze wagens blijven namelijk in waarde stijgen.

Classic car aankopen of verkopen

Ben je op zoek naar een oldtimer die te koop staat? Dan ben je bij niche high-quality autoverdelers aan het juiste adres. Wanneer je hier een oldtimer te koop ziet staan (en het gamma is erg ruim!) mag je er zeker van zijn dat deze wagen in uitstekende conditie is en goed onderhouden werd. Ze hebben ook oldtimers en youngtimers in een showroom staan die aan jouw wensen zullen voldoen. Bovendien hebben ze er de nodige expertise om jou goed op weg te kunnen helpen wanneer je een classic car wil aankopen of je huidige exemplaar wil verkopen. Wil je je eigen oldtimer verkopen, kan je een waardebepaling aanvragen. Je kan je wagen vervolgens aan deze concessiehouder verkopen, of ergens anders. Je weet dan exact hoeveel je auto waard is.

Service met liefde voor het ambacht

Wanneer je op zoek gaat naar een classic car, beperk je je best tot de echte speciaalzaken in deze niche. Alleen dan ben je er zeker van dat je bolide het onderhoud heeft gekregen dat hij nodig heeft en verdient. Er is namelijk vakkennis nodig om deze pareltjes te onderhouden en te herstellen waar nodig. Op die manier kan jij zorgeloos genieten van jouw droomwagen!

Categorieën: Auto